Algemeen Bestuur

 


SOD Bestuurslid Peter DekkerDe Heer P. Dekker (Peter)

Binnen Oud-Deventer zet ik mij met name in voor behoud van waardevol 20-eeuws erfgoed, zoals het voormalige St. Jozefziekenhuis, het voormalige Geertruidenziekenhuis en het Hegius-gymnasium. Verder vind ik dat er behoedzaam moet worden omgesprongen met interessante stedenbouwkundige structuren in Zandweert-Noord en Keizerslanden.


SOD Bestuurslid Aly Dijkstra-KruitMevrouw A. Dijkstra-Kruit (Aly)

Bij archeologisch onderzoek vind je vaak alleen fundamenten en muurresten van gebouwen terug. Dan vraag ik me altijd af of datgene wat er bovenop heeft gestaan de moeite waard was geweest om te behouden. Het is belangrijk om bij het maken van plannen goed te kijken naar de waarde van bestaande bebouwing. Daarmee kunnen we ons erfgoed en de geschiedenis van de stad beschermen.


SOD Bestuurslid Chris GriffioenDe Heer Ch. Griffioen (Chris)


 


SOD Bestuurslid Jeroen GusdorffDe Heer J. Güsdorff (Jeroen)

Al tijdens mijn opleiding als architect in Groot-Brittannië had ik een grote interesse voor bouwkundig erfgoed. Het gaat mij om het idee achter de gebouwen. Ook in de moderne architectuur is dat wat mij erg boeit. Ik pleit er voor dat moderne en historische architectuur samen moeten gaan in harmonie. Tenslotte is het moderne gebouw van vandaag het erfgoed van morgen.


SOD Bestuurslid Hans KaajanDe Heer J.Ph.G. Kaajan (Hans)

Een oude stad is ongepland, chaotisch ontstaan. Iedere generatie staat weer op de schouders van de vorige generatie. Daardoor leeft de stad. Het samenspel van oud en nieuw, gebruik en hergebruik, met waardering voor de waarden van ontwerpers en gebruikers, dat wil ik ondersteunen.
 


SOD Bestuurslid Ingrid NautaMevrouw I. Nauta (Ingrid)

Jaren geleden, vlak voor een sollicitatiegesprek, raakte ik verdwaald in het Bergkwartier. Dankzij de IJssel (ook zo mooi) vond ik mijn weg terug naar de Keizerstraat. Of ik Deventer kende? werd mij gevraagd. 'Nee', zei ik, 'Maar weten jullie wel hoe mooi het hier is?' Die baan kreeg ik; de motivatie om mij aan te sluiten bij een organisatie die zich inzet de cultuurhistorie van deze prachtige stad te beschermen ook.


SOD Bestuurslid Ria de Oude-de WolfMevrouw R. de Oude-de Wolf (Ria)

In Deventer is te zien dat er al vele generaties hebben geleefd. Dat gevoel van continuïteit is voor mij heel waardevol en ik vind het belangrijk dat het meespeelt bij beslissingen over de stad in de toekomst. De historische dimensie heeft ook altijd een rol van betekenis gespeeld bij mijn werk als cultuurwetenschapper. Voor de Nieuwsbrief van de SOD schrijf ik geregeld artikelen.


SOD Bestuurslid Paul RuheDe Heer P.R. Ruhe (Paul)

Als kind in Amsterdam werd ik er regelmatig op gewezen vooral ook omhoog te kijken, naar de prachtige gevels in de stad. En dat doe ik nog steeds graag in historische steden op de wereld, maar vooral ook in Deventer. Want veranderen is goed, maar ons cultureel erfgoed goed bewaren, is nog beter.
 


SOD Bestuurslid Paul RuheDe Heer Th. Terpstra (Theo)

Afkomstig uit een stad waar in het verleden nogal onzorgvuldig met historische monumenten en structuren is omgegaan, zet ik mij graag in voor het hoog op de agenda krijgen en houden van het opknappen en bewaren van het historisch erfgoed van onze prachtige stad. Er zijn nog altijd teveel inwoners die denken dat de schoonheid van Deventer een vanzelfsprekendheid is.


SOD Bestuurslid Herman VrielinkDe Heer H. Vrielink (Herman)

Mijn belangstelling gaat uit naar geschiedenis, ook beroepsmatig. Het verleden van Deventer, waar ik sinds 1972 woon, heeft mijn bijzondere belangstelling. Daarom vind ik ook dat we zorgvuldig moeten omgaan met het erfgoed van onze oude stad. Binnen het bestuur houd ik mij bezig met redactioneel werk voor onze Nieuwsbrief, en geregeld schrijf ik zelf ook een bijdrage.